Netbrain
Home NetBrain Product One-Skill-at-a-Time Search Mark Forums Read
Go BackThe Net-BrainerNetBrain Product Manually add device

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-13-2019, 01:05 PM
akrapf akrapf is offline
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 2
Default Manually add device

In 8.0, is there a way to manually add an End System to a map if it is only part of a neighboring L2/L3 switch NDP or ARP tables? I have devices that respond to Ping, but to not have SNMP enabled and no SSH capability.

I know you can use the network tools/templates to add icons, but it doesn't add anything logically to the map.

Last edited by akrapf; 10-13-2019 at 01:21 PM. Reason: added more information
Reply With Quote
Old 10-15-2019, 12:34 AM
NetBrainTAC NetBrainTAC is offline
Administrator
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 510
Default Re: Manually add device

Netbrain can manually add an End system into domain and build topo for it. I am not sure what do you mean by "if it is only part of a neighboring L2/L3 switch NDP or ARP tables", here is an example that works:
1. Switch A has an interface 12.12.12.12/24 and it is already in domain;
2. End System B has an interface 12.12.12.13/24 and has no live access;
3. Manually add the end system to the Domain Manager > Generic Device
4. Manually rebuild the L3 topology.
5. The L3 link between the Switch A and End System B can be extended on the map.

Note:
1. Please add the interface information to the manually added device besides the Management IP.
2. Remember to build topo after adding the devices.

if this does not help with your issue, please send a ticket to Netbrain support team
Reply With Quote
Old 10-19-2019, 05:13 PM
akrapf akrapf is offline
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 2
Default Re: Manually add device

Your description works for Layer 3, however I would also like to add it to a Layer 2 map. Is there a way to do that as well?
Reply With Quote
Old 10-21-2019, 02:53 AM
NetBrainTAC NetBrainTAC is offline
Administrator
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 510
Default Re: Manually add device

Yes, the manually added end system supports to build L2 neighbor, please add the MAC address to the end system's interface info. and then Manually rebuild L3(first) and L2 topo, then the neighbor(s) can be extended on the map.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
Network Design, Network Discovery

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Forum Jump

All times are GMT -4. The time now is 04:17 AM.
Powered by vBulletin
Copyright 2000-2010 Jelsoft Enterprises Limited.
Copyright 2009 NetBrain, Inc. All rights reserved.